Cautare avansata oferte
Categorii oferte Ghid de Calatorie

Bucuresti, un oras cu o istorie de peste 550 de ani, este capitala Romaniei si cel mai important centru social, economic, educational si cultural. Cu o populatie inregistrata de aproape 2 milioane de locuitori este situat pe locul 10 in topul oraselor din Uniunea Europeana. Zilnic insa orasul aduna dublul acestei cifre, adica aproape 4 milioane de locuitori.

Situat in sud - estul tarii, detine o clima cu ierni blande si veri insorite astfel ca reprezinta o destinatie de vacanta pe intreg parcursul anului. Pozitionarea excelenta faciliteaza accesul catre zona montana si litoralul Marii Negre, oricand se pot vizita si aceste destinatii.

Iata cateva dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratati cand sunteti in Bucuresti:

- Casa Poporului (Palatul Parlamentului) este cea mai mare cladire civila din lume ca marime si a doua dupa Pentagon.

- Arcul de Triumf - similar constructiei din Paris, a fost ridicat in perioada 1921 - 1922 in cinstea victoriei Armatei Romane in primul razboi mondial. A fost renovat de doua ori, in anii 1935-1936 si 2014-2016.

- Patriarhia romana - centrul religios al tarii. Peste 90% din populatia Romaniei este de religie crestin - ortodoxa.

- Centrul Vechi - nu puteti rata aceasta destinatie. Fie ca sunteti in cautarea istoriei ori a arhitecturii, fie pentru distractia de noapte sau doar pentru promenada va trebui sa il vizitati. Veti gasi aici fortareata "Curtea Domneasca"(ridicata in perioada lui Mircea cel Batran -considerat dupa unele surse fondatorul actualului oras-, folosita de asemenea de Vlad Tepes, un alt conducator de seama al Tarii Romanesti si a carui imagine este asociata cu personajul "Dracula", creat de Bram Stocker), Biserica Sf. Anton, Banca Nationala a Romaniei, Palatul Bancii Marmorosch Blank (una dintre cele mai vechi banci din Romania, fondata in 1848 si nationalizata dupa 100 de ani, in 1948), Manastirea Stavropoleos (infiintata in anul 1742), Biserica Zlatari (cladita in anul 1635 de Matei Basarab in locul unei biserii de lemn a fost refacuta de mai multe ori urmare a deteriorarilor cauzate de cutremure), cladirea Avocatul Poporului si multe altele. Pe langa cladirile cu aritectura cuceritoare veti gasi aici zone de promenada, teatre, galerii de arta si antichitati, magazine, restaurante cu specific romanesc si international, terase de vara, cafenele si pub-uri.

- Piata Universitatii - considerata punctul de pornire al schimbarilor in anul 1989

- Monumentul KM 0 al Romaniei, situat in curtea Bisericii Sf. Gheorghe Vechi. Biserica Sf. Gheorghe Vechi are o istorie incepand in jurul anului 1492, a fost refacuta de mai multe ori pana a ajuns la stilul actual si a avut un rol extrem de important in evolutia orasului de la primele forme si pana in prezent.

- Piata Victoriei si Parcul Kiseleff cu zonele adiacente, unde veti gasi un "rasfat" arhitectural ce ilustreaza inspiratia arhitectilor de-a lungul vremii in consens cu dorinta proprietarilor de a epata.

- Parcul Gradina Cismigiu, Parcul Herastrau si Parcul Carol

- Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul George Enescu, Muzeul Colectiilor de Arta, Palatul Regal, Muzeul de Istorie al Romaniei, Muzeul de Arta Contemporana - sunt doar o parte a atractiilor culturale gazduite de orasul nostru.

Un ghid complet veti putea gasi in fiecare din locatiile noastre, astfel ca va invitam cu drag la noi!